Bogaras könyvek

Blogunkkal a bogarakról szóló kiadványokra szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét. Elsősorban a bogárgyűjtőket célozzuk meg, akik számára sokszor nem nyilvánvaló, hogy miféle munkákból gyarapíthatják ismeretanyagukat. Emellett természetesen sokan mások, így a természetjárók vagy az állattan vizsgára készülők is haszonnal forgathatják az itt bemutatott bogaras könyveket. Végül nem titkoljuk, hogy a szép könyvek szerelmeseit is szeretnénk tájékoztatni a patinás régiségekről és az újdonságokról egyaránt.

Pár szó

Az alábbi blogot a Magyar Természettudományi Múzeum Bogárgyűjteménye működteti.

Mtmagyar.jpg

A blogban megjelenő összes kép a Magyar Természettudományi Múzeum kizárólagos tulajdona.

A képeket felhasználni, csak az intézmény engedélyével szabad. Kérünk mindenkit, ezt szigorúan tartsuk be!

TOVÁBBI BLOGJAINK:

lepkésskonyvek_200.jpg

vasilogo.jpg

mtmbloglogo.jpg

Utolsó kommentek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Forró László (szerkesztette): A Kárpát-medence állatvilágának kialakulása

2010.08.31. 16:11 :: szélgyőző

Kiadás éve, megjelenés helye, oldalszám:
2007, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, 399 o.

Példányszám, beszerezhetőség:
1000 példányban jelent meg, még kapható a Magyar Természettudományi Múzeum könyvtárában. Ára 3000 Ft.

A jelen kötet a modern állattani kutatásokba ad betekintést, melyek zömét a Magyar Természettudományi Múzeum munkatársai végezték, de részt vett benne többek között a Debreceni Egyetem Evolúciós Állattani Tanszéke, a Szegedi Biológiai Központ Genetikai Intézetének Molekuláris Biodiverzitás Csoportja valamint több nemzeti park igazgatósága is. A könyv valójában a „Kárpát-medence állattani értékei, faunájának gócterületei és genezise” című hároméves pályázat eredményeinek tömör ismertetése. Számos bogarászati témájú közlemény található benne, melyek a következők. A pannon régió bogárfaunájának általános képe (Merkl Ottó); Magyarország futrinkái (Szél Győző és mtsai), A magyar futrinka (Bérces Sándor és mtsai); A pusztai gyalogcincér (Merkl Ottó és mtsai); A kiskunsági szikes puszták gyalogcincér-együttesei (Peregovits László és mtsai).
 

Szólj hozzá!

Címkék: sz:Szél Győző Magyar Természettudományi Múzeum

A bejegyzés trackback címe:

https://bogaraskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr772262006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.