Bogaras könyvek

Blogunkkal a bogarakról szóló kiadványokra szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét. Elsősorban a bogárgyűjtőket célozzuk meg, akik számára sokszor nem nyilvánvaló, hogy miféle munkákból gyarapíthatják ismeretanyagukat. Emellett természetesen sokan mások, így a természetjárók vagy az állattan vizsgára készülők is haszonnal forgathatják az itt bemutatott bogaras könyveket. Végül nem titkoljuk, hogy a szép könyvek szerelmeseit is szeretnénk tájékoztatni a patinás régiségekről és az újdonságokról egyaránt.

Pár szó

Az alábbi blogot a Magyar Természettudományi Múzeum Bogárgyűjteménye működteti.

Mtmagyar.jpg

A blogban megjelenő összes kép a Magyar Természettudományi Múzeum kizárólagos tulajdona.

A képeket felhasználni, csak az intézmény engedélyével szabad. Kérünk mindenkit, ezt szigorúan tartsuk be!

TOVÁBBI BLOGJAINK:

lepkésskonyvek_200.jpg

vasilogo.jpg

mtmbloglogo.jpg

Utolsó kommentek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Valdimír Novák: Tenebrionidae (Folia Heyrovskyana)

2010.09.10. 18:31 :: szélgyőző

Folia Heyrovskyana, Serie B, Icones Insectorum Europae Centralis, 2005 (2)

Valdimír Novák: Tenebrionidae. Vit Kabourek, Zlín, 20 pp.

Az „Icones Insectorum Europae Centralis” (Közép-Európa rovarainak színes atlasza) sorozat következő tagja a gyászbogarakat (Tenebrionidae) mutatja be. Összesen 62 genusz 122 faja szerepel benne. Az ábrák száma valamivel több (130), mert a hím és nőstény példányokat (ha azok jelentősen eltérnek) külön ábra szemlélteti. A Magyarországról jelenleg ismert fajok száma 101. E számba beleértendők a korábban külön családként kezelt gyapjasbogárformák (Lagriinae) és alkonybogárformák (Alleculinae) is, melyek a mai felfogás alapján a gyászbogarak alcsaládjai. A gyászbogarak a nagy fajszámú bogárcsoportok egyike: eddig világszerte 19 ezer fajuk ismert. A hazai vIszonylag csekély számú faj zöme aránylag könnyen azonosítható.

Megjegyzés: a gyászbogarakról szóló füzet Vít Kabourektől megrendelhető, és a prágai valamint a pozsonyi rovarbörzéken megvásárolható. Ára 3000 Ft.

Szél Győző

Szólj hozzá!

Címkék: tenebrionidae gyászbogár közép európa rovarainak színes atlasza folia heyrovskyana sz:Szél Győző

A bejegyzés trackback címe:

https://bogaraskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr652286895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.