Bogaras könyvek

Blogunkkal a bogarakról szóló kiadványokra szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét. Elsősorban a bogárgyűjtőket célozzuk meg, akik számára sokszor nem nyilvánvaló, hogy miféle munkákból gyarapíthatják ismeretanyagukat. Emellett természetesen sokan mások, így a természetjárók vagy az állattan vizsgára készülők is haszonnal forgathatják az itt bemutatott bogaras könyveket. Végül nem titkoljuk, hogy a szép könyvek szerelmeseit is szeretnénk tájékoztatni a patinás régiségekről és az újdonságokról egyaránt.

Pár szó

Az alábbi blogot a Magyar Természettudományi Múzeum Bogárgyűjteménye működteti.

Mtmagyar.jpg

A blogban megjelenő összes kép a Magyar Természettudományi Múzeum kizárólagos tulajdona.

A képeket felhasználni, csak az intézmény engedélyével szabad. Kérünk mindenkit, ezt szigorúan tartsuk be!

TOVÁBBI BLOGJAINK:

lepkésskonyvek_200.jpg

vasilogo.jpg

mtmbloglogo.jpg

Utolsó kommentek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Móczár László (1977): Kis állathatározó. 2. kiadás.

2010.09.18. 21:13 :: szélgyőző

Móczár László (1977): Kis állathatározó. 2. kiadás. Tankönyvkiadó, Budapest, 224 pp. + 455 fénykép.

A korábban 2 kiadást megért Állathatározó miniatűr változatát tartja kezében az olvasó. Az Állathatározó két kötetével szemben a jelen munka kisebb méretével könnyebben elvihető a terepre, ahol egy kérdéses állatfaj gyors azonosításában nagy segítséget nyújthat. A felismerésben igen hasznos a 455 színes fényképfelvétel. A könyv viszonylagosan szűk terjedelme – különösen a rovarok esetében – nem mindig teszi lehetővé a pontos (faji szintű) meghatározást, olykor csak egy kisebb-nagyobb csoport nevéig juthatunk el, melyen belül nem dönthető el egyértelműen a faji hovatartozás. Vígasztaljon bennünket, hogy sokszor az adott csoport szakembere is tanácstalanul áll egy-egy példány előtt, ha annak színezete, mérete vagy más egyéb sajátosságai elütnek a megszokottól. A Kis állathatározó a Kis növényhatározó mintájára született, segítségével többszáz rovarfaj határozható meg viszonylag egyszerűen, szabad szemmel vagy egy kézi nagyító segítségével.

Szél győző

Szólj hozzá!

Címkék: sz:Szél Győző

A bejegyzés trackback címe:

https://bogaraskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr582306189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.