Bogaras könyvek

Blogunkkal a bogarakról szóló kiadványokra szeretnénk felhívni látogatóink figyelmét. Elsősorban a bogárgyűjtőket célozzuk meg, akik számára sokszor nem nyilvánvaló, hogy miféle munkákból gyarapíthatják ismeretanyagukat. Emellett természetesen sokan mások, így a természetjárók vagy az állattan vizsgára készülők is haszonnal forgathatják az itt bemutatott bogaras könyveket. Végül nem titkoljuk, hogy a szép könyvek szerelmeseit is szeretnénk tájékoztatni a patinás régiségekről és az újdonságokról egyaránt.

Pár szó

Az alábbi blogot a Magyar Természettudományi Múzeum Bogárgyűjteménye működteti.

Mtmagyar.jpg

A blogban megjelenő összes kép a Magyar Természettudományi Múzeum kizárólagos tulajdona.

A képeket felhasználni, csak az intézmény engedélyével szabad. Kérünk mindenkit, ezt szigorúan tartsuk be!

TOVÁBBI BLOGJAINK:

lepkésskonyvek_200.jpg

vasilogo.jpg

mtmbloglogo.jpg

Utolsó kommentek

Naptár

július 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Móczár László (szerkesztette): Állatok gyűjtése

2010.09.23. 16:09 :: szélgyőző

 Móczár László (szerkesztette): Állatok gyűjtése

Kiadás éve, megjelenés helye, oldalszám:
1962, Gondolat Kiadó, Budapest, 490 oldal

Megjegyzés: 5000 példányban jelent meg, antikváriumokban olykor felbukkan, ára állapotától függően 2000 és 3500 Ft között mozog


A Móczár László által szerkesztett tanulmánykötet a gerinctelen és gerinces állatok gyűjtésének és kikészítésének (preparálásának) mindmáig legteljesebb, magyar nyelven írt összefoglalása. Elődei között szerepel a Dudich Endre nevével fémjelzett, „A rovargyűjtés technikája” című munka, mely azonban mind tartalmában, mind ábraanyagában jelentősen kibővült. Az olvasó, illetve a felhasználó dolgát jelentősen megkönnyíti a könyv végén található tárgymutató. A bogarakról szóló részt ezúttal is Kaszab Zoltán írta, terjedelme – a korábbi változatban közölt 22 oldallal szemben – ezúttal 48 oldal. Ebből a tanulmányból a bogárgyűjtés szinte minden csínját-bínját elsajátíthatják az érdeklődők, miközben a bogarak megismerésében is jelentős előrehaladásra tesznek szert.

Szél Győző

 

Szólj hozzá!

Címkék: sz:Szél Győző

A bejegyzés trackback címe:

https://bogaraskonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr382318209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.